perjantai 28. tammikuuta 2011

Päiviä eteenpäin vaan

Tiistai 11.1.2011

Herätys oli siinä kuuden paikkeilla ja taas tuli vastaan uusi juttu, nimittäin aamuvahvuuslaskenta, jota seurasi ohjatut aamutoimet. Oli se mukava yrittää juuri heränneenä vastata kuuluvalla äänellä "paikalla" :D Eikä muutes siitä nukkumisesta meinannut tulla mitään ku ajatukset pyöri päässä niin tiuhaan. Ohjatuissa aamutoimissa, kuten iltatoimissakin, piti tuvittain mennä jonossa vessaan, oli outoa kyl.

Tänään harjoteltiin sulkeisissa kuinka kolmirivi ja kolmijono muodostetaan, miten muodossa ojennetaan ja liikutaan. Samalla myös yliluutnantti kävi vähän marssin perusteita läpi, päästiin treenaamaan kunnolla marssimista. Saatiin palautetta tamppaamisesta, eihän sitä kuulemma niin marssita vaan normaalia kävelyä vain, korostunein käsiliikkein. Yhä useampi alkoi onnistumaan, mutta tamppaajia oli vielä.

Päivän aikana oli vielä valokuvaus varusmieskorttia varten ja rokotukset. Rokotustekniikka oli kyllä erittäin erikoinen, jonossa käveltiin rokotuspaikoille, istuttiin tuolille ja molemmin puolin hoitajat antoivat piikin, yhden per käsi :D

Keskiviikko 12.1.2011

Tänään sitten haettiin aseet varusvarastolta, jokaiselle oma henkilökohtainen rynnäkkökivääri. Vähän jänskätti.. Samalla mukaan lähti jokaiselle kaasunaamio (nasse), kenttälapio ja aseenpuhdistusvälineet. Takaisin yksikössä alikersantit opettivat miten aseen hihna särmätään. No eipä se heti onnistunut, mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa varmaankin onnistuu, kun siitä tulee rutiini.

Illalla harjoiteltiin tuvissa pienissä ryhmissä alikersanttien johdolla ylempiarvoisten tervehtimistä sekä sisällä että ulkona ja harjoiteltiin miten päivystäjän luona asioidaan, jos ilmottaudutaan esim. sotkuun tai tv-tupaan tai minne ikinä meneekin. Sitä päästiin ihan paikan päälle testaamaan. Samalla myös käytiin läpi toimistokäyttäytyminen, pitäähän sitä osata käyttäytyä jos menee vaikkapa kapteenin juttusille, ei sinne niin vaan kävellä :D

Torstai 13.1.2011

Hernekeittopäivä, en ois ikinä uskonu että hernekeitto voi maistua niin hyvältä! Pannaria ja hilloa jälkkäriksi kruunasi aterian <3 Tänään myöskin päästiin treenaamaan perslihaksia... nimittäin istuttiin noin neljä tuntia Kaartin Kinossa.

Ensimmäinen tunti vierähti lääkärintarkastuksiin liittyvistä asioista, saatiin kaikkia puhelinnumeroita esim. hammaslääkärin puhelinnumero, aikoja milloin mikäkin on auki ja mihin aikaan pitää tilata aika, jos moista tarvitsee. Seuraavaksi ääneen pääsi sosiaalikuraattori, kyllä sitä tarpeellista tietoa sai, ketkä niitä tietoja nyt sitten tarvitsikaan. Moni ei nimittäin tiedä kaikkea, mitä pitää tehdä varusmiespalveluksen aikana. Itse ainakin olin ihan ulapalla ennen tuota tietopakettia :D täytyykin käydä siellä sitten puhumassa kun tulee AMK-haut ajankohtaisiksi...

Seuraavat kaksi tuntia päästiin kuuntelemaan kenttärovastia ja varusmiespappia, jippijaijee... meinasin nukahtaa ja varmasti osa nukkuikin kyseisellä tunnilla :D

Päivemmällä päästiin kunnon asioihin, nimittäin opeteltiin kuinka asetta käsitellään. Tarkasti myös käytiin läpi, kuinka ase purataan osiin ja kootaan takaisin. Myös lipastamista päästiin kokeilemaan, olihan se hullua pitää luotia kädessä... vaikka se olikin vain vaaraton latausharjoituspatruuna niin silti!

Illalla päästiin vihdoinkin tutustumaan sotkuun! Ennen sitä alikersantti opetti tuvittain meitä, mitä toimenpiteitä pitää tehdä ennenkuin saa..eikun siis voi lähteä sotkuun. Armeijassahan ei saada vaan voidan ;) Näitä toimenpiteitä on mm. maihareiden lankkaaminen ja pojille lähinnä on parranajo, jos sänkeä on kerennyt kasvamaan sen verran. Muutenkin sotkuun mennessä pitää näyttää siistiltä ja sotilaalta eikä miltään resupekalta joka on kaivettu ojan pohjalta ylös. Ensimmäiset kunnon iltavapaat alkoi sitä myöten, halleluja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti