maanantai 25. huhtikuuta 2011

JJH1 BRAAAAVO

Ma 18.4 - To 21.4.

Leirillehän sitä lähdettiin maanantaina puolen päivän jälkeen, kun leirivarusteet oltiin saatu kasaan. Leiripaikalla me spadet ruvettiin laittamaan muonituspaikkaa pystyyn, eli kenttäkeitin kasaan ja käyttökuntoon. Sitten olikin jo aika alkaa tekemään päivällistä muulle sakille, vedet kattiloihin ja keitin tulille. Toinen meistä spadeista teki ruokaa sillä välin kun itse aloitin laittamaan kuivamuonat valmiiksi.

En nyt rupea erittelemään leirin jokaista päivää erikseen, koska joka päivänä tapahtui lähes samat asiat. Tehtiin aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala. Aamupalaa tehtäessä piti herätä puoli neljältä aamulla ja alkaa tekemään aamupuuroa. Jokaiseen ateriaan piti laittaa omat kuivamuonat, joissa oli oma räknääminen itsessään, montako laittaa mitäkin :D Asiaa vielä vähän vaikeutti rajatut elintarvikemäärät ja se että piti jakaa 3-4:lle komppanialle kuivamuonat.

Ruuan valmistamisen jälkeen keitin piti tietysti pestä ja aina kun jotkut tulivat hakemaan oman ruokapönttönsä (esim. VAUK haki omansa, spadet ovat HK:ssa), he palauttivat edellisen satsin, joiden mukana tuli tiskattavaksi mehupystö ja ruokapönttö. Pääasiassa hommiamme oli siis ruuan teko ja tiskaaminen.

Maanantaina oli sen verran kiireinen ja työntäyteinen päivä, ettei ollut taukoja hetkeksikään ja nukkumaan päästiin klo 23. Onneks maanantaina minulla oli vain yksi kipinä skapparien teltassa suht hyvään aikaan. Tiistaina herätys oli puoli neljältä, mutta ei se haitannut vaikka tekemistä olikin paljon niin olimme jo illalla kahdeksalta valmiita! Saimme siis täydet hyvät unet! Itselläni oli vain kahdestatoista yhteen vartiovuoro, muuten sain nukkua kuuteen asti, koska ei ollut vuoroni keittää aamupuuroa.

Keskiviikkona oli mukavaa herätä kuudelta, päivän aikana oli perusaskareita, mutta sen lisäksi vaihdettiin paikkaa, jossa sitten tehtiin muonituspaikka uusiksi. Sen verran pitkään meni päivä, että pääsi vasta kahdeltatoista nukkumaan. Kaiken lisäksi kukaan meidän teltassa silloin olleista ei saanut kaminaa syttymään, joten nukuimme sitten kylmässä teltassa koko yön :D Eipä se haitannut koska ei ollut kauhean kylmä sentäs, hyvin pärjäsi teltassa. Herätys oli torstaiaamuna neljältä, muttei tarvinnut muuta tehdä kuin keittää vettä.

Aamupalan jälkeen aloitimme laittamaan kenttäkeitintä kasaan ja purkamaan muonituspaikkaa muutenkin. Tiedossa olisi lähtö takaisin kasarmille ja lomien viettoon :) Takaisin kasarmilla saimme nopeasti varusteet takaisin paikoilleen, jonka jälkeen meillä oli asehuolto & -tarkastus, henkilökohtainen huolto ja lomille lähtö! Takaisin sitten vasta maanantai-iltana, koska on mukavan pitkä pääsiäisloma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti