lauantai 21. toukokuuta 2011

ETAH + muutto

Maanantai 2.5.2011

Lähtö leirille jälleen... E-kauden ammuntaleiri tiedossa, mutta meille spadeille kerrottiin eräs asia.. emme ammu ollenkaan koko leirillä! Täten meille ei lähtenyt mukaan taisteluvarustusta ollenkaan, eli ei kypärää, asetta, tetsaria, sirpaleliiviä tai vastaavaa, mukaan lähti vain majoittumiseen ja peseytymisen tarvittavat varusteet! :D

Leirille saavuttaessa huomasimme lisää hyviä asioita: MEILLÄ OLI KYLMIÖ JA SAUNA KÄYTÖSSÄ! Lisäksi tehtiin töitä IT:n kanssa, joten meidän ei tarvitse sykkiä niin paljon JA oma alueemme ei ollut missään ryteikössä ja telttapohjana meillä oli puisia alustoja, ei joutunut nukkumaan siis kosketuksissa maahan. Kyllä Pahkajärvi on hyvä leiripaikka, oma sotkukin siellä ;)

Keitintä pystyyn vaan ja lounasruokaa tulemaan, minut laitettiin sitten johdon ruokalaan töihin... siellä piti katsoa että ruoka on tarjolla, sitä riittää ja takkaa piti alkaa lämmittämään. Kyllähän siellä niitä johtajia kävi syömässä, mietin vain että lounaan jälkeen minut varmaan haettaisiin pois, mutta ei... siellähän mä kökötin niin kauan kunnes päivällinen tuotiin ja toinen ihminen tuli tilalleni. Olin siellä töissä sen pari tuntia ehkä, loput kolme-neljä tuntia vain oleskelin ja lämmitin takkaa :'D

Illemmalla oli kiva päästä saunaan ja oli mukavaa käydä sotkussakin :)

Tiistai 3.5.2011

Aamupuuron tekoon, se vaa vähän "räjähti"... ilmeisesti liikaa painetta kattilassa tai vastaavaa, mutta puolet taisi tulla kattilasta yli :'D Typerä keitin... pienen kiroilun jälkeen koko tapaus alkoi vaan huvittaa, lie ketä sit huvitti ja ketä ei, mut mua ainakin :'D Pääsinpä sitten keittäjäparini kanssa aamupalan jälkeen telttaan nukkumaan melkein lounaaseen asti. Päivällisen aikaan menin autin aukiolle vartioimaan ruokapönttöjä ja vastaavia, ettei kukaan vie niitä minnekään ja illalla taas käväistiin saunomassa :)

Keskiviikko 4.5.2011

Tänään lähtö ETAH:lta, mietittiin vaan että miltähän Charlie-leiri tuntuu tämän kivan suklaaleirin jälkeen... olin taas aukiolla vahtimassa ruokia ja oli meidän vuoro tehdä kuivaruuat ja IT:n vuoro tehdä itse ruoka. Lounaan jälkeen lähdettiinkin jo takaisin kasarmille ja pääsin/jouduin ajattamaan autoa.

Torstai 5.5.2011

Tänään meillä oli ETAH:n viimeinen osio, eli tulentehonesittely. Lähdimme katsomaan miten erilaiset miinat ja paukut räjähtelee. Saimme nähdä pohjamiinan (mikä olikin suutari), telamiinan, raskaan ja kevyen viuhkaräjähdemiinan, putkimiinan, kylkimiinan, kranaatinheittimen, penon ja sakaran. Telamiina jysähti hienosti, samoin raskas viuhkaräjähdemiina. Kylkimiina teki hienosti reiän muistaakseni 10cm paksuun teräslevyyn ja peno sai hienosti puun räjähtämään poikki :D Sakaramiina räjäyttää kivasti jalan irti jos siihen astuu ja varmasti voi jalka revetä reiteen asti...

Illemmalla pakattiin tavarat kaapeista reppuun ja päiväpeitteen sisään, koska meillä on muutto uuteen rakennukseen edessä.

Perjantai 6.5.2011

2AP, olipa tosi mukavaa herätä vähän vaille kolme toisen apupäivystäjän hommiin... ei muuta kuin kirja messiin ja päivystämään! Tänään oli paraatipäivä, Vekaranjärven jokin juhlavuosipäivä tms... kiva paraati joo, melkeinpä täysin samanlainen kuin vala.

Aamulla sitten 2ap:n hommien jälkeen punkat piti saada käytäville, joiden päällä on kaikki omat varusteet valmiina muuttoa varten. Kannettiin kaappeja ja punkkia uusiin tupiin ja asetuimme taloksi. Tänään saatiin myös IT:ltä omat pöntöt takaisin, niin käytiin tiskaamassa ne mukessa.

Lauantai 7.5.2011 ja sunnuntai 8.5.2011

Näiden kahden päivän aikana muutettiin koko yksikkö uusiin tiloihin, kyllä sitä kannettavaa riittikin... lisäksi kävin molempina päivinä varuskuntavapailla, kyllä teki hyvää, ainakin tupalaiset huomasi että pinna kiristyi siihen tahtiin että teki hyvää päästä välillä pois :D Sunnuntaina pakattiin leirivarusteet jjh1c-leiriä varten (Charlie-leiri).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti