sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Eka spade-viikko

Maanantai 7.3.2011

Tänään oli oppitunteja sotilaskeittäjän aka spaden hommista ja mitä kaikkea huoltoon kuuluu. Oppitunnilla saatiin "spaden raamattu" eli sellainen vihkonen josta löytyy sotilaskeittäjän tehtäviä ja muuta tärkeää. Oli myöskin koulutusta kenttäkeitin M96:sta, joka tulee olemaan meidän spadejen "ase" ja M96:n osista. M96 on moniosainen ja esimerkkinä uuni, kattilat, liepeet, renkaat, työkalulaatikot, aisa ja sen osat. Noissakin on monta erillistä osaa, jotka pitää aina löytyä.

MuKeen, eli muonituskeskukseen, päästiin tutustumaan vähän lähemmin, koska tulemme työskentelemään jossain vaiheessa siellä max 80h. Tänään päätin illemmalla testata mokkulaa, eikä se oikein halunnut toimia..

Tiistai 8.3.2011

Heti aluksi positiivinen asia: palvelus alkoi vasta klo 8.30! Meillä oli koulutusta kenttäkeittimestä lähemmin ja oppitunti MUR:sta (muonitusryhmä) ja sen tehtävistä. Koulutuksissa meillä oli kenttäkeittimen kuljetukseen laitto; rengas nostettiin aisasta ylös, oli erittäin mukavaa kun prikaatikenraali oli takana kattomassa… narujarrumikälie hätäjarru kiinni tukevaan paikkaan, valokaapeli kiinni jotta valot toimii., opetettiin myös käyttökuntoon laitto, käynnistäminen sekä virtakytkimestä että narulla.

Myöhemmin myös tehtiin kenttäkeittimestä ”teltta” eli sääsuojat paikoilleen, mahdollisimman vähän valoa sai tulla mistään, oikeasti ei saisi tulla yhtään valoa. Mokkula toimi tänään paremmin kuin eilen, muttei siltikään kovin hyvin.

Keskiviikko 9.3.2011

Kenttäsairaanhoitaja tuli pitämään meille kenttähygieniaoppitunnin ja puhui myös vähän elintarvikehygieniasta, lisäksi meillä oli lisää koulutusta kenttäkeittimestä.

Torstai 10.3.2011

Tänään oli elintarvikeoppitunti ja palokoulutus, jossa päästiin sammuttamaan palava kattila peitteellä ja palava roskis nestesammuttimella. Myöskin päästiin kokemaan kenttäkeittimen pesu.

Perjantai 11.3.2011

Muken toimesta meille pidettiin elintarvikehygieniaoppitunteja ja ruuanvalmistusoppitunti koko aamupäivä. Kenttäkeittimet laitettiin valmiiksi ensi viikkoa varten.

Lauantai 12.3.2011

Tänään pidettiin hygieniapassioppitunteja, minkä jälkeen oli hygieniapassikoe. Se koehan meni läpi että heilahti, 39/40 pistettä ja kuusi olisi saanut olla väärin.

Sunnuntai 13.3.2011

Tänään meillä oli teoriakoe tämän viikon asioista, mikä toivottavasti meni läpi, ainakin se oli aika helppo. :D Meillä oli tänään myöskin liikuntaa, ensiksi käytiin lenkillä, jonka jälkeen pelattiin sählyä ja lopuksi oli kuntopiiri. Lisäksi harjoteltiin liinislinjastoa, mikä kuuluu muonitusryhmän tehtäviin.

Huomenna herätys viideltä... i-h-a-n-a-a... saa mukavat viis tuntia nukuttua ku hiljasuus tulee vast klo 23.30

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti