perjantai 25. helmikuuta 2011

Kahden viikon urakka part 1

Maanantaina sai vielä olla lomilla, mutta klo 23 mennessä piti olla takaisin.

Tiistai 15.2.2011

Päivä alkoi hiukan kiireemmällä; vartti aikaa pukea päälle, punkka kuntoon ja uimakamppeet messiin, siitä sitten etuaamupalalle, minkä jälkeen kaartin hallille uiskentelemaan. Uimisen jälkeen olikin sulkeiset, missä harjoiteltiin poistumista ja järjestymistä. Sulkeisten jälkeen oli ampuma-asentojen kertaamista, kerrattiin kaikki ampuma-asennot kerralla. Jospa nyt sitten polvelta saisi tuloksia, kertaakaan ampunut polvelta.

Lounaan jälkeen meillä oli palloilua, pelattiin korista. Tietenkin ennen kunnon matsia käytiin läpi perusasiat, kuten pallon kuljettamista, syöttämistä ja kuinka koreja saadaan hyvin aikaiseksi.

Keskiviikko 16.2.2011

Päästiin tänäänkin uiskentelemaan heti aamusta, kyllä se aamusauna tuntui hyvältä :D Uimisen jälkeen meillä olikin lähes koko päivä sotilaan peruskokeeseen harjoittelua.

Lounaaseen asti kerrattiin taisteluparin toiminta tulitilanteessa, epäsuoralta tulelta suojatumuinen, käsikranaatin eli käkrin heitto ja vihollisen tuhoaminen ja lisäksi kessi eli kevyt kertasinko, missä en itse ollut mukana. Lounaan jälkeen oli vuorossa ensiapu- ja evakuointirasti (sai raahata kaveria paikasta toiseen, oli melko hankalaa), tunnussana, suojeluvaroitus & hälytys sekä telamiina ja sen asentaminen. Telamiinarastilla oli sellainen hauska poikkeus että kokelas käski jokaisen tekemään lumienkelin lumeen ennen rastilla aloittamista :D

Loppupäivänä olikin sitten päivällinen, sipa ja iltavapaat. KarPizza <3

Torstai 17.2.2011

No tänäänhän vasta olikin tosi kiva päivä... avolle ja siellä saikin sitten jonottaa viis tuntia... rapsahti kaks vpo:ta ja yks vup. Lisäksi ne otti nielunäytteen (YÖK!!), kattoo onko angiina.

Perjantai 18.2.2011

VPO, ei tainnu olla angiinaa ku ei tullu soittoa :D

Lauantai 19.2.2011

VUP ja tänään pääsi kummallisesti EK:n tiloissa suorittamaan johtajatehtäväradan.

Sunnuntai 20.2.2011

Herätys tänään klo 8 ja kymmenen maissa lähdettiin suorittamaan sotilaan peruskoe. Siinä oli etenemistä sotatilanteessa, epäsuoralta tulelta suojautuminen, telamiinan asentaminen, kertasingon käyttö, käsikranaatin heitto, häiriön poisto aseesta ja suojeluvaroitus & hälytys, myöhemmin oli lisäksi aseen huolto. Jotenkin meni ihan päin persettä, mut onneks pääsee aikasemmin vapaille ja sitä rataa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti