perjantai 4. helmikuuta 2011

Kyynel, tuli ja leimaus

Perjantai 4.2.2011

Tänään siis oli se polttotaisteluratapäivä, oli kyllä huisia! :D Aamulla klo 5:15 tms noustiin ylös ja kuudelta aamupalalle. Siitä sitten yksikössä romppeet mukaan ja kuljetusautoon, jolla mentiin radalle. Mukavaa kyytiä oli, hiukan pomppivaa mutta ei se mitään! Takaisintulo oli vielä mukavampi :'D

Itse radalla sitten meille ensin esiteltiin millaista ainetta napalm on, jota siis käytettäisiin tämän päivän aikana. Lisäksi esiteltiin erilaisiin tavaroihin, miten se polttaa ne. Kumisaappaaseen, nahkavarsikenkään, märkään palvelustakkiin ja kuivaan palvelustakkiin valeltiin napalmia (mikä näyttää limaselta räältä) ja sytytettiin tuleen. Kyllä ne liekit näytti hienoilta ja napalm syttyy hienosti, sitähän nähdään elokuvissa ;D Ensimmäisenä kyseisistä vaatekappaleista tietysti paloi kuiva palvelustakki ja pisimpään kesti nahkavarsikenkä, mikä ei edes palanut loppuun vaan sammui kesken, saapas suli hienosti kasaan.

Sitten olikin rastien vuoro, rasteja oli tiiveys, jossa tarkistettaisiin suojanaamarien tiiveys ja käytäisiin kyynelkaasukammiossa. Toinen rasti oli palavan miehen sammuttaminen, kolmas oli potero ja neljäs kaivanto sekä palava metsä. Ensimmäisenä meidän ryhmällä oli kaivanto sekä palava metsä. Kaivannossa piti juosta kahden betonipalkin välistä kumarassa suoraan eteenpäin ja palavassa metsässä piti juosta kaartuvaa tunnelia eteenpäin sammutuspeitteen alla. Rastivaiheessa nämä suoritettiin ilman napalmia, mutta rastien jälkeen suoritettaisiin kova vaihe, eli napalmit laitetaan ja siitä juostaan sitten!

Toisena rastina meillä oli potero, jossa piti osata toimia oikein. Taistelijapari juoksee poteroon, viholliskoneiden lähestyessä mennään suojaan poteroon, jossa sitten laitetaan lapiot valmiiksi. Vihollisten pommikoneiden poistuttua noustaan ylös ja edessä onkin napalmia, mikä pitää sammuttaa tukahduttamalla heittämällä hiekkaa päälle. Kolmantena rastina oli tiiveys ja nasset päällä kyynelkaasukammioon. Hyvin piti nasse, ei käynyt kuinkaan, mutta no... pakkohan se oli ilman nasseakin käydä kerran luvan sai ;D Ei tuntunut edes pahalta, vähäsen silmissä ja nenää kirveli ja nenä ei ollu tukkonen enää! Nenä kyl meni myöhemmin uudestaan tukkoon joten se ja sama :D Harjoituksessa käytettävä kyynelkaasu tosin on niin laimeeta ettei pahemmin mitää vaikutusta pitäisi tullakaan.

Neljäntenä ja viimeisenä rastina oli sitten palavan miehen sammuttaminen, tässä ei tosin käytetty oikeaa ihmistä vaan havuista ja kankaista ja vaatekappaleista sun muista tehtyä nukkea. Siihen valeltiin napalmia, sytytettiin se ja itse piti osata sammutuspeitteellä tukahduttaa se. Sammutuksen yhteydessä piti osata toimia oikein, jotta sammutus olisi mahdollinen. Leimahteli mukavasti, sain nuken sammumaan!

Sitten olikin vuorossa kaivannon ja palavan metsän kova vaihe! Tuli ja leimaus, kyllä oli jännää juosta siitä lieskojen välistä (kaivanto) ja alta (palava metsä).Kaivannossa betonipalkkien päällä oli havuja, joihin valeltiin napalmia ja sytytettiin se. Palavassa metsässä oli katossa ritilän päällä havuja, mihin laitettiin napalmia ja tietysti tuli. Tämän jälkeen polttorata olikin ohi ja lähdettiin mukavalla autokyydillä takaisin yksikköön.

Yksikössä syötiin pp-vajan (polkupyörävaja) takana kenttälounas iki-ihanista pakeista.........lie tottuuko siihen ikinä että joutuu niistä pakeista syömään :D Tämän jälkeen olikin aseen huolto, aseiden tarkistus, aseiden vienti loma-asevarastoon, kaappien kuntoon laitto, teksi ja lomille MARS! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti