perjantai 11. helmikuuta 2011

Komppania

Maanantai 7.2.2011

Tänään sitä oltiin taas ampumaradalla, jossa pitikin ampua kääntyviin tauluihin, mitkä olivat vain hetken aikaa näkyvillä. Harjoiteltiin ampumakoetta varten, jossa tultaisiin ampumaan kääntyviin tauluihin. Ensin lipastettiin kolmeen lippaaseen, jokaiseen kaksi patruunaa. Tämän jälkeen makuuasennosta ammuttiin yksi laukaus yhteen viiden sekunnin kääntyvään tauluun, jonka jälkeen taulu meni pois ja seuraavalla viidellä sekunnilla ammuttiin toisen kerran. Tämä tehtiin vielä lisäksi neljä kertaa. Aina, kun lipas oli tyhjä, sen kahden patruunan jälkeen, lipas piti vaihtaa nopeasti.

Seuraavaksi täytettiin taas kolmeen lippaaseen jokaiseen kaksi patruunaa ja ne ammuttiin kolmen sekunnin kääntöihin. Voi luoja että se oli haastavaa, meinannut ollenkaan keretä! Kerran kun ammuin niin eikö se taulu heti kääntynyt pois ja yhtä patruunaa kuudesta en edes kerennyt ampumaan ollenkaan :D Näiden kuuden kolmen sekunnin tauluihin ammuttujen jälkeen vuorossa oli tuplalaukaukset viiden sekunnin tauluihin. Kaksi laukausta siis viiteen sekuntiin... tuntui mahdottomalta mutta kyllä se jotenkin siitä suttaantui. Lumipenkka pöllähteli mukavasti :'D Siitäpä sitten syötiin kenttälounas siellä metikössä. Lopuksi päästiin vielä ampumaan pystystä, se oli ihan mukavaa, sain jopa yhden kympin!

Takaisin yksikössä tutustuttiin paremmin (ts. kerrattiin) kertasinkoon ja käsikranaattiin. Päivällinen syötiin yksikön takapihalla ja illemmalla sitten kutsuikin KarPizza ;)

Tiistai 8.2.2011

Tänään oli heti aamusta sulkeiset, jonka jälkeen meillä oli vartio- ja päivystäjäoppitunti. Käytiin läpi mitä vartiossa sekä päivystäjänä/apupäivystäjänä pitää tehdä.

Siitäpä sitten päästiinkin tähän kauan odotettuun aiheeseen eli tetsaamiseen... voi jumalauta sanon minä... Erilaisia tetsaustapoja on syöksyen, hiipien, käyden, kontaten ja ryömien. Oli tosi kiva pohrustaa lumessa, varsinkin syöksyen jos eteen tuli juuri sopivasti koskematon lumikohta niin ase oikein sukelsi siellä lumessa... Tulipahan tetsaaminenkin opittua, mutta mitä siitä sain? No kipeän selän, mahtavaa :/

Illemmalla käväisin sodemarketissa ostamassa herkkuja, ei kyl tarvi vähään aikaan mitään karkkeja ostaa ku sen verran paljon ostinkin :'D Myöhemmin sitten vain rötväsin punkalla ja juttelin mukavia tupalaisten kanssa ku muutakaan ei jaksanut..taisin mä korttiakin pelata, kai?

Keskiviikko 9.2.2011

Tänään ei tapahtunut mitään erikoista, joten en uhraa tälle enempää kuin tämän lauseen.

Torstai 10.2.2011

Sulkeisia tänäänkin tiedossa, käytiin läpi mitä valapäivänä pitää tehdä. Tänään myös kaivettiin koko kaappi punkan päälle, meillä oli kokovarustarkastus. Oli se mukavaa kun kiireessä heittää kaikki kamat punkalle kaapista ja ihan sekasin kaikki ja armoton soija... Kyllä sitten kaikki varusteet löytyi, mitään ei puuttunut. Sitten olikin seuraavana erittäin ihana asia, nimittäin TEKSI...siihen oli aikaa 20min, jonka aikana tavarat piti saada takaisin kaappiin ja kaappi erittäin hyvään kuntoon...hyvä hyvä, just näin...

Myöhemmin meillä olikin huomista valaa varten kenraaliharjoitukset, mikä meni ihan hyvin, paitsi virren osalta :'D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti