perjantai 4. helmikuuta 2011

NKV

Keskiviikko 2.2.2011

Avolle vaan, selkää särkee niin hirveesti ettei vaan yksinkertasesti pysty. Avoltahan sitten napsahti kolme päivää NKV:tä (nosto- ja kantovapautus), tekee hyvää selälle kun ei tarvitse nostaa/kantaa mitään raskasta. Hyvä kun oli pakannut ampumaratavarustuksen valmiiksi eikä sinne tarvinnut sitten mennäkään...

Päivällä oli rasteja; tutustuttiin telamiinaan, kertasinkoon ja käsikranaattiin. Telamiina pitäis saada maan alle valmiiksi viidessä minuutissa ja kertasinko kasaan viidessä sekunnissako se oli? Sitten päästiinkin syömään, siivoamaan ja vapaille.

Torstai 3.2.2011

Aamupalan jälkeen oli yliluutnantin pitämä oppitunti biologisista ja kemiallisista aseista. Samalla käytiin läpi polttotaistelua, mm. napalm, mikä koettaisiin huomenna. Sen jälkeen olikin koulutus suojeluvaroituksesta ja suojeluhälytyksestä, kuinka nassea (suojanaamari) käytetään oikein, oikea varustus sekä kemiallisen että polttoaseen vastaan tullessa.

Alikersanttien johdolla mentiin ulos "leikkimään" nassejen kanssa, meidän ryhmästä olisi yksi kuollut, mutta se on aika töhö kaveri joten ei mikään ihme... :D Liiniksellä heitin kaksi kierrosta, piti yhden toisen pyykit viedä, samallahan se siinä meni ku omatkin. Myöhemmin oli ampumatestiin varten koulutusta ja lisäki taistelijaparikoulutusta. Iltapäivällä oli perusohjelmaa eli sipa ja iltavapaat. Huomista varten pitää pakata polttoratavarustus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti